Posta Romana si firma de curierat DPD au incheiat un parteneriat pentru infiintarea unui serviciu de livrari internationale, care va fi operational din luna august, a anuntat divizia de servicii express a operatorului national postal, Prioripost.

“Acest parteneriat face parte din actiunile inscrise in noul plan de management al Prioripost. Incepand cu luna august, PrioriPost, in parteneriat cu DPD, va furniza un nou serviciu economic de curierat international rutier, efectuat in Europa. Prin utilizarea infrastructurilor celor doua branduri, Prioripost isi propune sa creeze un serviciu de livrari internationale”, se arata intr-un comunicat.

Serviciul “RoadShip” va pune in comun infrastructura la nivel national pe care o detine Posta Romana cu infrastructura rutiera de talie internationala a firmei de curierat DPD. Conducerea PrioriPost estimeaza o crestere de cateva procente a cifrei de afaceri in urmatorul an ca urmare a parteneriatului.

Octavian Badescu (foto), fondatorul Sameday Courier, una dintre cele mai mari companii din curierat de pe piata locala, a preluat la finalul lunii aprilie din acest an divizia de curierat rapid a CNPR – Sucursala Express sau Prioripost. Aducerea lui Octavian Badescu a venit in contextul in care in acest an se doreste privatizarea Postei Romane si in care din 2014 se va liberaliza complet piata de curierat, CNPR pierzand calitatea de furnizor de serviciu universal.

Posta Romana are retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Serviciul furnizat impreuna cu DPD este complementar celor deja existente in portofoliul de servicii de curierat international al Prioripost, si anume SkyPak (serviciu international axat pe transport aerian, in parteneriat cu firma de curierat TNT Express) si EMS (serviciu international de livrare de documente si marfuri).

Continuarea articolului pe Wall-Street.ro