
Am 48 de ani si sunt economist, avand peste 20 de ani de experienta manageriala si antreprenoriala si o prezenta relativ semnificativa in spatiul public.
In perioada 1994-2004 am absolvit ASE (Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune / Secția Gestiunea și Analiza Financiară a Întreprinderii), SNSPA (Facultatea de Comunicare și Relații Publice) si am urmat cursuri de EMBA (organizate de catre ASE si CNAM Paris).
Antreprenor în sectorul serviciilor și investitor, cu preponderență în domeniul imobiliar, fost proprietar de franciza RE/MAX, sunt – incepand cu anul 2017 – International REALTOR și totodată proprietar al firmelor de consultanță (in special imobiliară) ce opereaza sub brandul Freedom Group.
Am fost desemnat în cadrul Galei Clubului Profesioniștilor în Imobiliare (CPI) din 2018 ca “Brokerul Imobiliar al Anului, nou intrat în piață”.
Ofer si personal consultanta si suport, cu precadere in tranzactionarea imobiliara, implicandu-ma in proiecte de evaluare, promovare si negociere, inclusiv pentru proprietati cu o valoare semnificativa. Sunt specializat pe “reprezentarea exclusiva” (a unei singure parti din tranzactie), in 2022-2023 reprezentand proprietarul in tranzactionarea vizand “Hotel Central” din Ploiesti.
De-a lungul timpului (2002-2017) am fost implicat ca fondator și manager în diferite proiecte antreprenoriale în domenii precum cel de curierat, de cercetare de piață și de marketing direct, cele mai relevante fiind insa Sameday Courier (care a fost – printre altele – si prima firma de curierat listata la BVB) și Retailplus Eastern Europe – companii achiziționate de către compania proprietara a eMAG, respectiv de către o companie aparținând grupului Nielsen.
Sunt creator al produsului “Lokko” – o aplicație mobilă și un sistem de management al comenzilor – integrat la momentul exit-ului în Sameday Courier, produs care a obținut în anul 2013 premiul “Inovația anului” în cadrul a două gale – in domeniile de e-commerce și de curierat.
Pentru o perioadă am fost implicat în proiectul denumit generic “management privat la companii de stat”, la Compania Națională Poșta Română ca Director al PrioriPost (2013), apoi ca membru în Consiliul de Administrație al ELCEN București (2016).
M-am implicat activ în diferite proiecte legate cu precădere de antreprenoriat și de formarea tinerilor, în colaborare cu organizații precum Romanian Business Leaders. Particip ca vorbitor in diferite contexte, activitate facilitata si de o experienta de 3 ani (1999-2001) de predare, ca profesor intr-o scoala post-liceala de profil economic, unde am sustinut cursuri de “Finante”, “Marketing” si “Managementul Organizatiilor”.
De-a lungul timpului am cautat sa contribui social si in proiecte politice, implicandu-ma sub diferite forme, iar in anul 2020 am candidat ca independent pentru poziția de Primar General al Municipiului București.
Susținător entuziast al virtuțiilor pieței libere, al monedelor cu acoperire, al proprietății private și libertății, preocupat de modalitatile optime de prezervare a valorii la nivel individual si de organizarea eficienta a societății în general, de arhitectura instituțională și de optimizarea gestionării resurselor publice, am multiple apariții televizate și am publicat de-a lungul timpului (incepand cu 2012 si pana in prezent) cateva sute de articole – puncte de vedere pe teme imobiliare, antreprenoriale, manageriale, economice, sociale și politice.
Sunt autor al cărților “Pentru o Românie de Aur” (2022) – in care – plecand de la si dezvoltand anumite idei ale savantului roman Anghel Rugina – prezint bazele principiale ale unui program de guvernare comunitara la orice nivel, punctand importanta subsidiaritatii, disciplinei bugetare, competitiei si pietei libere, centrate in jurul unei monede reale și “Timpul – Resursă și Monedă” (2023) – in care dezvolt chestiunea componentei monetare a unei guvernari, accentuandu-i importanta decisiva. Lucrarea prezinta, totodata, o alternativa practica si moderna la actuala forma a sistemului monetar, o inovatie disruptiva bazata pe crearea unei monede corect arhitecturata din perspectiva economica, cu acoperire in “timp”, in jurul careia si se poate reconstrui institutional (fara riscuri) un sistem de guvernamant comunitar etic, la nivel local si/sau central.
Caracterizat de catre cunoscuti ca un “filosof practic” si “proprietar de discurs”, majoritatea opiniilor mele, in special cele vizand zona de filozofie economica si de strategie de guvernare (parte din aceastea considerate de unii, uneori, ca “utopice”), reflecta o perspectiva reformatoare, netarata de prejudecati, pledand argumentat pentru o intoarcere la “fundamentele naturale” si pentru deschidere la abordari considerate ca indraznete, atipice, inovatoare, ca preconditii ale progresului.
Anumite materiale video se pot regasi accesand: Octavian Bădescu – YouTube, pentru discutii pot fi contactat si aici: Octavian Badescu – Agenda.