Sunt economist, am 48 de ani, peste 20 de ani de experiență managerială și antreprenorială, având și o prezență relativ semnificativă în spațiul public.

Absolvent al ASE și al SNSPA, antreprenor în sectorul serviciilor și investitor, cu preponderență în domeniul imobiliar, derulez în prezent activități de consultanță, în special imobiliară, operând sub brandul pe care îl dețin –  “Freedom Group”.

De-a lungul timpului, am fost implicat ca fondator și manager în câteva proiecte antreprenoriale în domenii precum cele de curierat, cercetare de piață, marketing direct și imobiliare, cele mai relevante fiind însă Sameday Courier (care a fost – printre altele – și prima firmă de curierat listată la BVB) și Retailplus Eastern Europe – companii achiziționate de către compania proprietară a eMAG, respectiv de către o companie aparținând grupului Nielsen.
Sunt creator al produsului “Lokko” – o aplicație mobilă și un sistem de management al comenzilor – integrat la momentul exit-ului în Sameday Courier, produs care a obținut în anul 2013 premiul “Inovația anului” în cadrul a două gale – în domeniile de e-commerce și de curierat.

Pentru o perioadă am fost implicat în proiectul denumit generic “management privat la companii de stat”, la Compania Națională Poșta Română ca Director al PrioriPost (2013), apoi ca membru în Consiliul de Administrație al ELCEN București (2016).

M-am implicat activ în diferite proiecte legate cu precădere de antreprenoriat și de formarea tinerilor, în colaborare cu organizații precum Romanian Business Leaders. Particip ca vorbitor în diferite contexte, activitate facilitată și de o experiență de 3 ani (1999-2001) de predare, ca profesor într-o școală post-liceală de profil economic, unde am susținut cursuri de “Finanțe”, “Marketing” și “Managementul Organizațiilor”.

De-a lungul timpului am căutat să contribui social și în proiecte politice, implicându-mă sub diferite forme, iar în anul 2020 m-am poziționat public împotriva restricțiilor introduse și am candidat ca independent pentru poziția de Primar General al Municipiului București.

Susținător entuziast al virtuțiilor pieței libere, al monedelor cu acoperire, al proprietății private și libertății, preocupat de modalitățile optime de prezervare a valorii la nivel individual, de organizarea eficientă a societății în general, de arhitectura instituțională și de optimizarea gestionării resurselor publice și – în același timp – adversar declarat al diferitelor forme de totalitarism etatist / corporatist, beneficiez de multiple apariții televizate și am publicat de-a lungul timpului (începând cu 2012 și până în prezent) câteva sute de articole – puncte de vedere pe teme imobiliare, antreprenoriale, manageriale, economice, sociale și politice.

Sunt autor al cărților “Pentru o Românie de Aur” (2022) – în care – plecând de la și dezvoltând anumite idei ale savantului roman acad. ec. Anghel Rugină – prezint bazele principiale ale unui program de guvernare comunitară la orice nivel, punctând importanța subsidiarității, disciplinei bugetare, competiției și pieței libere, toate centrate în jurul unei monede reale, cu acoperire și “Timpul – Resursă și Monedă” (2023) – în care dezvolt chestiunea componentei monetare a unei guvernări, accentuându-i importanța decisivă. Lucrarea prezintă, totodată, o alternativă practică și modernă la actuala formă a sistemului monetar, o inovație disruptivă bazată pe crearea unei monede corect arhitecturată din perspectiva economică, cu acoperire în resurse și raportată la “timp”, în jurul căreia se și poate (re)construi instituțional (fără riscuri) un sistem de guvernământ comunitar etic, la nivel local și/sau central.

Tot în 2023 am lansat și proiectul antreprenorial online cu obiectiv social „Banca de Minute”, care reprezintă o implementare practică a conceptelor pe care le-am prezentat în cartea „Timpul – Resursa si Moneda”, fiind si primul utilizator care accepta MC ca mijloc de plata, contul meu individual fiind 18ac19db-2eec-4a73-8009-82a7583c6908.

Acesta pleacă de la premisa că – pe tot parcursul vieții lor – oamenii se angajează în schimburi de „utilități reciproce” și constă într-un site care contorizează practic permanent timpul petrecut pe Pământ al celor care își crează un cont, funcționalitățile acestuia permițând însă totodată utilizatorilor să își transfere (fără comisioane) cifre între ei, reprezentând unități egale de timp – minute.

Proiectul oferă o rezolvare chestiunii inflației – problemă arzătoare a lumii de azi, inflația fiind creșterea fără acoperire a masei monetare, practicată de către sistemele bancare, generând scăderea puterii de cumpărare a banilor și creșterea inegalității, datorită procesului arbitrar de distribuție în economie a banilor nou creați.

Caracterizat de către cunoscuți ca un “filosof practic” și un “proprietar de discurs”, majoritatea opiniilor mele – în special cele vizând zona de filozofie economică și de strategie de guvernare – reflectă o viziune proprie, având însă la bază și elemente filozofice, doctrinare și de teorie economică inspirate de gânditori de prestigiu din trecut. Pledez pentru o “a 3-a cale” în gândirea economică – o cale bazată pe o piață concurențială, deservită de o monedă “reală”, ambele securizate într-un cadru instituțional și reglementativ propice, parte din soluțiile avansate fiind însă considerate de către unii – uneori – ca “utopice”, dificil de pus în practică. Majoritatea reflectă însă o perspectivă reformatoare, netârâtă de prejudecăți, pledând argumentat pentru o întoarcere la “fundamentele naturale” și pentru deschidere la abordări considerate îndrăznețe, atipice, inovatoare – ca precondiții ale progresului.

Anumite materiale video se pot regăsi accesând: Octavian Bădescu – YouTube, iar pentru discuții pot fi contactat și aici: Octavian Bădescu – Agenda.