Octavian Badescu (37 de ani), performance manager al PrioriPost, divizia de curierat a Postei Romane si fondatorul companiei de curierat Sameday Courier, vorbeste intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre experienta cu primul sau job la stat.

Badescu a iesit pe 22 aprilie din Sameday Courier, business-ul lansat in 2007, prima companie specializata pe livrarile in aceeasi zi la nivel local, national si international.

Wall-Street.ro: De ce ati ales sa plecati din mediul privat catre stat?

Octavian Badescu: Motivatiile au fost multiple. Plecand de la provocarea profesionala de a ajuta, pe o zona in care detin expertiza, o companie precum Posta Romana sa depaseasca o perioada mai putin fasta din istoria sa, pana la onoarea de a lucra pentru o astfel de companie cu o istorie care incepe din perioada lui A.I.Cuza.

In plus, cred ca managementul profesionist si mentalitatea antreprenoriala pot aduce plus-valoare in companiile de stat.

Si mai cred ca, in masura in care te definesti, folosind sintagma domnului Pascariu – ca un “critic constructiv” al modului de gestionare a companiilor de stat, in momentul in care “Statul”, sub o forma sau alta, vine si iti spune “am o problema, ma ajuti sa o rezolv?”, a continua sa stai pe margine si sa critici devine o problema de moralitate.

Wall-Street.ro: Cum a fost prima luna ca director al PrioriPost?

Octavian Badescu: Va marturisesc ca este o experienta interesanta, noua pentru mine, mai ales ca anterior nu am lucrat nici macar o zi la “stat”.

In prima luna, iei pulsul organizatiei, cunosti oamenii, motivezi, iti cizelezi planul de management care, apropo, tocmai ce a fost aprobat de catre Consiliul de Administratie.

Pentru primele 100 de zile mi-am propus anumite obiective specifice pe care sunt in curs de a le realiza, apoi urmeaza implementarea strategiei menite a duce pe termen mediu organizatia la nivelul urmator.

Wall-Street.ro: Foarte multi au pariat pe esecul proiectului cu manageri privati in organizatii de stat, dvs chiar credeti ca o sa puteti schimba ceva?

Octavian Badescu: Mi-am propus sa fac tot ceea ce imi sta in putinta pentru a cotribui la a nu se intina si acest concept, asa cum s-au intinat multe alte concepte bune in Romania.

Afland unde m-am dus si ceea ce vreau sa fac, cei mai multi cunoscuti mi-au spus sau mi-au transmis: “Nu or sa te lase”. Intorc intrebarea, poate cu inocenta: “Cine sa nu ma lase ?” si “De ce sa nu ma lase?” Tin la reusita in ansamblu a conceptului “managementul profesionist la companiile de stat”, doresc “a pune umarul” si impreuna cu echipa de acolo sa demonstram romanilor ca se poate.

Si acum, avand in vedere si componenta Consiliului de Administratie, dezideratele declarate de catre actionari si preluate in planul de administrare si in cel de management general – am toate motivele sa fiu optimist.

Deci, trebuie sa incerc sa contribui, impreuna cu ceilalti colegi din conducere si din companie in ansamblu, la salvarea Postei Romane si sper si cred ca nu voi ajunge ca la un moment dat sa plec din CNPR motivand ca “m-a invins sistemul”.

Continuarea articolului pe Wall-Street.ro.