Peste 50 de antreprenori si manageri dintre cei mai cunoscuti, membri ai organizatiei Romanian Business Leaders, vor consilia 100 de antreprenori care au infiintat un SRL-D, adica au primit finantare de 10.000 de euro de la stat prin programul lansat in urma cu doi ani pentru sustinerea antreprenorilor de pana in 35 de ani.

Proiectul este realizat in parteneriat public-privat de catre Ministerul Economiei si organizatia Romanian Business Leaders.

“Din studiile noastre pe tinerii care au infiintat SRL-D-uri anul trecut, 84% au zis ca nu au beneficiat de pregatire antreprenoriala, iar 89% au spus ca au nevoie de acest lucru. Este foarte important ca tinerii realizeaza ca au nevoie de pregatire. Pentru ca daca intra in piata si nu sunt destul de pregatiti, pierd si banii lor, dar ii blocheaza si pe altii”, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.

Cine sustine cursurile de antreprenoriat

Selectia antreprenorilor va fi facuta de membrii RBL pe baza de interviu si plan de afaceri. Sesiunile de mentorat vor dura un an si vor fi cu specialisti in management, finante, juridic, resurse umane si comunicare. Printre cei care vor lucra cu tinerii antreprenori se numara Dragos Anastasiu (presedintele grupului Eurolines), Bogdan Ion (country managing partner Ernst&Young Romania), Silviu Hotaran (director general al GKTI Semper Human), Eugen Voicu (fondatorul Certinvest), Mihail Marcu (presedintele MedLife), Felix Danieliuc (directorul general al Raiffeisen Leasing) si Felix Patrascanu (fondatorul Fan Courier).

“Este vorba de cultivarea unui spirit antreprenorial. Sunt foarte multi oameni care cred ca a fi om de afaceri inseamna a cumpara si a vinde terenuri”, afirma Mihail Marcu, presedintele Romanian Business Leaders si al lantului de clinci private MedLife.

>p>Continuarea articolului pe Wall-Street.ro