OPINIE Octavian Bădescu, fondator Freedom Group: Intervenţionismul politicului pentru combaterea epidemiei de coronavirus generează genocid economic

Autor: Octavian Badescu | Publicat in: businessmagazin.ro |

O problemă reală, însă prezentată ca având o magnitudine mult superioară realităţii, este utilizată ca pretext pentru un adevărat genocid economic, prin intervenţionism etatist în dauna pieţei libere. Acesta va înregistra, în final, ca victime anumite firme mari, mai ales locale şi multe dintre firmele mici şi mijlocii. Vor suferi şi aceia care au, în general, un comportament cumpătat din perspectivă economică, cu privire la propriile resurse, inclusiv economisind.

Toţi aceştia vor fi în final pedepsiţi nu de un virus, ci prin inflaţie şi prin multe alte decizii care pot urma, luate de clasa politică şi de diferite grupuri de interese. Acestea sunt efecte inevitabile în actuala formă a democraţiei, pe fondul unei lipse de  de corelare între puterea de vot şi contribuţia la bugetele publice.

Activitatea economică, în cele mai multe sectoare, a fost redusă la minimum odată cu presiunea politică şi mediatică, care au indus panica global. Toate au generat un val de solicitări de sprijin  din partea mediului privat, la care Statul va oferi anumite răspunsuri, cu precădere „mere otrăvite”.

Implementarea graduală a acestor restricţii generează cetăţenilor „sindromul broaştei fierte” – ni se încălzeşte apa treptat, ca să nu protestăm, iar când apa va fi prea fierbinte, probabil că nu vom mai şti cum să reacţionăm ori nu vom mai avea putere. Soluţiile vor aplica „principiul jumulirii gâştei” – cu cât mai multe pene, cu atât mai puţine ţipete.

Citeste mai mult:
https://www.businessmagazin.ro/actualitate/opinie-octavian-badescu-fondator-freedom-group-interventionismul-politicului-pentru-combaterea-epidemiei-de-coronavirus-genereaza-genocid-economic-19035157?fbclid=IwAR18dx0fx4ZywL6mGTqTAV46hFTlxFzHZDIEXCUHSoewTmh