10 intrebari si raspunsuri despre FRC:

 1. Ce este FRC?

  FRC (FreeComm Token, incluzand prescurtarea de la Freedomland Community) este o reprezentare digitala a dreptului de a utiliza si achizitiona bunuri si servicii de la cei care sunt dispusi sa le puna la dispozitia celor interesati in schimbul obtinerii de FRC.
  Este o reprezentare a “timpului”, a tuturor “minutelor convertibile” existente la nivelul utilizatorilor sai, cu toate implicatiile aferente (stocare si transport a valorii in timp si spatiu, mijloc de schimb). FRC detine caracteristicile si ar putea fi asimilata unei monede digitale a viitorului, menita a pastra si creste valoarea, puterea de cumparare.

 

 1. Ce poti face cu FRC?

  Cumperi orice, de la cei care il accepta ca metoda de recompensare partiala sau totala a “minutelor” lor trecute si viitoare, cu 25% discount.

  Pastrezi valoarea, puterea de cumparare, eventual o multiplici in timp, pe masura ce tot mai multi o utilizeaza.

  Daca chiar doresti si ai nevoie de lei, iti poti si preschimba FRC in lei, cursul de rascumparare garantat de emitentul de FRC fiind cu 25% mai mic, adica de 400 lei. Desigur ca FRC poate fi preschimbat la orice curs si in orice moneda, intre utilizatori direct, fara interventia emitentului.

  Aceste diferente sunt generate de faptul ca, pe de-o parte exista la acest moment costuri de transfer semnificative, independente de emitent, iar pe de alta parte, faptul ca obiectivul este ca FRC sa fie utilizat ca mijloc de schimb de cat mai multi utilizatori si pastrat in economie, nu rascumparat, asa ii va creste valoarea.

 

 1. Care e pretul actual al FRC, valabil pana la finalizarea transmiterii catre utilizatori a intregii cantitati existente, dupa care pretul va fi putea fluctua liber pe piata?


  1 FRC = 500 lei

 

 1. Cati FRC exista si ce activ suport au in spate? 


  Stocul mondial total de FRC este de 10.000.000.
  Activul suport din spatele FRC este reprezentat de “timp”, de cantitatea de “minute convertibile” apartinand utilizatorilor si de rezerva de lichiditati.

 

 1. Ce este “minutul convertibil”?


  “Minutul Convertibil” reprezinta timpul trecut sau viitor din viata fiecarei persoane, pentru care o alta persoana este dispusa sa plateasca.

  Stocul mondial total de minute convertibile este dependent de numarul de utilizatori (populatie), utilitatea lor (cererea solvabila) viitoare (exprimata ca “timp”) si de activele detinute, ca expresie a timpului lor trecut. Cu cat mai multi utilizatori accepta FRC ca mijloc de recompensare a timpului lor trecut (reprezentat de patrimoniu) si viitor (exprimat in minute), cu atat valoarea fiecarui FRC detinut, puterea sa de cumparare va creste, intrucat aceeasi cantitate de FRC va fi raportata la un stoc mai mare de minute convertibile.

 

 1. Cum va creste valoarea FRC?


  Pretul corect de “fabrica” al FRC este format din costul de productie plus cel de distributie, plus un mic profit (“senioraj”), care sa acopere riscul si durata de recuperare a investitiei. La acesta se adauga valoarea activului suport din spatele FRC, adica totalitatea bunurilor si serviciilor pe care oamenii le pot accesa un anumit interval de timp prin intermediul FRC. Si acesta este pretul practicat, unul care se intentioneaza a fi fix, pana la plasarea intregii cantitati de FRC in piata. Actualmente el este profund influentat de costurile de transfer semnificative, dar in timp, ponderea acestui cost probabil ca se va diminua.

  Pretul la care utilizatorii il vor aprecia ulterior plasarii intregii cantitati pe piata poate fi semnificativ mai mare, avand in vedere factori precum costul unui minut de subzistenta a fiecarui individ, valoarea economisita a timpului trecut al fiecarui individ si stocul total de minute convertibile, pe scurt – valoarea bunurilor si serviciilor care pot fi accesate in schimbul fiecarui FRC.

 

 1. De ce sa accepti FRC ca recompensa pentru ceea ce pui la dispozitia altora?


  Pentru ca asa poti castiga mai multi clienti pentru cee ace ai de oferit si pentru ca asa poti creste valoarea (puterea de cumparare a) fiecarui FRC pe care il detii.

 

 1. Ce poti face cu FRC din momentul in care ii achizitionezi?
 • Minute de consultanta pe multiple domenii
 • Minute utilizare de proprietati de calitate
 • Achizitie de proprietati imobiliare
 • Achizitie de lingouri si monede de aur si argint
 • Achizitie de actiuni la diferite companii
 • Lista ramane deschisa, in functie de acceptanti

 

 1. Care este cursul de schimb, pretul la care iti va fi acceptat FRC in reteaua de acceptabilitate a FRC?


  Fiecare acceptant de FRC o va face, pana la momentul liberalizarii cursului, pe baza formulei: 1 FRC = 625 lei.

  Poti obtine daca doresti si rascumpararea FRC de la “producator”, pe baza formulei 1 FRC = 400 lei.

 

 1. Cum poti achizitiona FRC si cum poate fi transferat ulterior?


  Achizitia de FRC se face accesand www.bit.ly/purchasefrc. Apoi este necesar a avea instalat un portofel digital (ex. Coinbase – Buy & Sell Bitcoin, Ethereum, and more with trust), in care ti se va transfera cantitatea de FRC achizitionata. Cantitatea de FRC o vei putea utiliza oricand vei dori, transferand-o la randul tau acelora care vor accepta sa iti puna la dispozitie minutele lor convertibile (din trecut si viitor), sub forma de bunuri si servicii, in schimbul FRC.