Ce am invatat de la Octavian Badescu: Imagineaza-ti cum vrei sa arate viata ta catre finalul ei. Nu te adanci in datorii!

Pe Octavian Badescu il cunosc de vreo 5 ani. El are o experienta de 15 ani in curierat, perioada in care a fondat, printre altele, Sameday Courier si a fost manager privat la Posta Romana. Am vorbit cu el recent, cand a aniversat 40 de ani intr-o zi placuta de august, in restaurantul Mesogios din zona Gradina Icoanei din Capitala, local situat in casa in care Octavian Badescu a copilarit alaturi de alte familii in perioada comunista. Va invit sa cititi povestea lui, plus cateva recomandari de mai jos pentru tineri. Le consider utile mai ales acum, cand incep scolile.

» Ce mi se pare interesant si de recomandat: tinerii trebuie sa-si puna problema managementului vietii. Sa stabileasca cat mai devreme unde vor sa ajunga in viata. Aceasta este principala conditie. Nu-mi place sa dau lectii, dar asta mi se pare esential: trebuie sa stii unde vrei sa ajungi.

» Iti spun cum procedez eu si mi-a iesit bine pana acum: iti imaginezi cum ai vrea sa arate viata ta catre finalul ei, la 80-90 de ani. Ce ai vrea sa te defineasca? Trebuie sa iti fie clar un anumit punct la care vrei sa ajungi. Spre exemplu, in cazul meu, imi doresc ca la batranete sa am o utilitate si pentru altii.

Citeste aici tot articolul