CAPITALISMUL DISTRIBUTIV

"Capitalismul distributiv" este acel sistem economic si social în care piața este liberă, proprietatea privată este protejată, iar distribuirea echitabilă a masei monetare către cetățeni reprezintă singurul mecanism de generare si distributie primara a monedei.

DEMOCRATIA DELEGATIVA

"Democrația delegativă" este acel sistem de guvernare în care cetățenii își deleagă votul la nivel local către reprezentanți, care își aleg delegați la niveluri superioare, formând o structură piramidala, în care puterea și deciziile sunt transmise de la comunități către centru.

 

In concluzie, lasand la latitudinea dumneavoastra aprecierea privind raportarea la curentele / doctrinele ideologice traditionale, vizez – pe scurt – o societate echitabila, nu egalitara, in care aceasta echitate se poate maximiza printr-un mix de politici monetare, fiscale, reglementative si administrative.

O lume in care o moneda reala, echitabil creata si distribuita initial si de-a lungul vietii tuturor oamenilor, sa se constituie in principal instrument de schimb, iar taxarea progresiva sa se refere nu la venituri sau la capitaluri, reprezentand rezultate individuale, ci la accesul la si la consumul de resurse naturale brute, eventual si de infrastructuri sau de eforturi, care apartin intregii societati.

Cred in libertatea / suveranitatea individuala, in respectarea proprietatii publice si private si vizez o piata libera, cu preturi ca regulatori, cu reglementari minim invazive, negeneratoare de polarizare si de castigatori si pierzatori arbitrar stabiliti.

Consider descentralizarea si subsidiaritatea ca principii esentiale de gestionare comunitara eficienta, la orice nivel.

Doar astfel vom putea favoriza si vom securiza pe termen lung bunastarea si o viata implinita, conform capacitatilor, eforturilor si aspiratiilor fiecaruia.