Octavian Bădescu, om de afaceri: Mai vreau să fiu antreprenor? Hmmm…

Autor: Octavian Badescu | Publicat in: newsweek.ro |

Prin 2013, am început împreună cu Romanian Business Leaders un program numit „Vreau să fiu antreprenor“, care consta în evenimente pe care le organizam în licee, membrii acestei comunități fiind speakeri.

A participat și subsemnatul, timp de câțiva ani, și o mai fac arareori și acum, însă mi-am mai nuanțat mesajul…

Reflectam, însă, în urmă cu cevatimp la măsura în care mai avem suficiente argumente pentru această afirmație – cea care a dat denumirea proiectului. Cam dificil de găsit.

Desigur că, la nivel personal, încă îmi pot găsi, deocamdată, motivații, mai ales că sunt în continuare implicat în anumite proiecte antreprenoriale din zona imobiliară.

Probabil că și beneficiarii unor programe de subvenționare a antreprenoriatului din banii (publici ai) contribuabililor, de tipul „Start-Up Nation“, își pot identifica argumente, însă dincolo de excepții, pe „fundamente“, lucrurile s-au înrăutățit gradual și trendul continuă.

Încă din urmă cu trei-patru ani, când începea să se prefigureze criza de pe piața forței de muncă, când se vedea tiparnița de bani generatoare de inflație, creșterea sub o formă sau alta a taxelor pe muncă, înmulțirea reglementărilor ș.a.m.d., de atunci am gândit să demarez ceva cu un număr minim de angajați, cu o valoare adăugată mai mare, cu o investiție de nivel controlabil, prin urmare, să diminuieze riscurile.

Nu sunt singurul care și-a vândut afacerile, mai sunt și alți antreprenori care fac exit-uri din proiectele lor dătătoare de crescânde bătăi de cap, îndrepându-se, eventual, către investiții mai sigure, precum imobiliarele. Și asta nu cred că e neapărat un semnal foarte bun.

Citeste mai mult:
https://newsweek.ro/economie/mai-vreau-sa-fiu-antreprenor-hmmm