Octavian Badescu, antreprenor: “Daca nu stii in ce port vrei sa ancorezi, niciun vant nu ti-e prielnic”

Octavian Badescu este antreprenorul roman care a creat si gestionat cu succes mai multe companii, printre care si cea de curierat Sameday Courier, prima firma listata pe piata AeRO a BVB.

A absolvit Academia de Studii Economice, sectia Contabilitate si Gestiune, a urmat cursuri postuniversitare de Comunicare si Relatii Publice la SNSPA si apoi a facut un MBA organizat de ASE cu o universitate din Paris. Nu a fost dintotdeauna antreprenor, cum ii place sa spuna. A pornit la drum predand intr-o scoala cu profil economic, perioada ce a constituit un bun exercitiu de invingere a timiditatii.

Pe la 26 de ani s-a angajat ca agent de vanzari in curierat, acceptand un salariu de 50 de dolari, in conditiile in care salariul minim era 100 de dolari. Dupa un timp, a ajuns director de vanzari si marketing. Recunoaste ca ascensiunea rapida s-a datorat nu numai abilitatii lui de a convinge clienti mari, ci si faptului ca a inceput sa lucreze acceptand un salariu mic.

“Am avansat, dar concurenta mea care era? Doar cei care au acceptat acel salariu. Cei care erau mai buni decat mine probabil nu-l acceptau. Mi-a fost o lectie mai tarziu, deoarece tactica aceasta, pe care nu am constientizat-o atunci, de a intra cu stacheta jos, te poate propulsa. Nici
nu-mi inchipuiam ca voi trai doar din salariu fix, ci ca voi fi atat de bun, incat voi castiga din comisioane. Voiam sa invat si am invatat destul de repede”, povesteste Octavian Badescu.

 

Pentru a citi tot articolul click aici.