O alegere principiala pentru Parlament: Hilde Brandl, Florin Citu si Claudiu Nasui.

Pentru cei ce inteleg beneficiile statului minimal.

 

Categoric – singura formatiune politica din Romania care promoveaza inechivoc principii ne-etatiste este Miscarea Liberala ( www.miscarealiberala.eu/principii/ ) (J).

Insa intrucat – datorita sistemului electoral restrictiv – partidul nu s-a putut angrena in aceasta runda a alegerilor generale, scanand “la rece” optiunile cele mai bune in contextul dat si cunoscand intr-o anumita masura si persoanele in cauza, am ajuns la concluzia din titlu. In tavalugul informational al campaniei electorale cred ca e bine sa discerni selectand ceea ce e realmente important, ceea ce conteaza cu adevarat.

Asa cum am mai spus-o, consider ca actualmente dezbaterea ideologica nu mai este de actualitate atat pe zona optiunilor intre socialism, ecologism, crestin-democratie, liberalismul actual, stanga-dreapta samd, ci intre a opta transant intre “mai mult stat” si “mai putin stat”, aceasta fiind problema de fond. Prin urmare, pentru adversarii etatismului exagerat, obiectivul acestor alegeri nu ar putea fi altul decat trimiterea in Parlament a cat mai multor persoane care impartasesc aceasta perspectiva, chiar daca acest lucru poate implica si anumite “sacrificii” – de genul votarii implicite si a lui Nicusor Dan, care deschide lista pe care candideaza Claudiu Nasui sau imposibilitatea votarii Adrianei Saftoiu care deschide lista PNL la Camera Deputatilor.

 

Asadar, de ce o sustin acum pe Hilde Brandl ?

Hilde  este o romanca cu mentalitate germana care iubeste Romania.

Este vizionara, optimista, autentica, liberala in gandire, o persoana care apara virtutiile pietei libere, interesele antreprenorilor, investitorilor romani si straini, ale acelor respectabili oameni de tip “self-made”.

Hilde a trait in Europa Occidentala, in America de Sud si in Romania. A lucrat in mediul privat, a lucrat si pentru stat. Are o cariera profesionala si se implica in proiecte sociale. Formatia germana a Hildei ii genereaza atribute precum disponibilitatea la implicare, ambitia, seriozitatea, focalizarea, concretetea, rigoarea, perseverenta si pragmatismul. Ii plac obiectivele si lucrurile clare.

Hilde are o doza de idealism, concretizabila insa in tinte bine definite, masurabile si nu se lasa pana nu reuseste ceea ce si-a propus, in interesul celor care o trimit in Parlament – mediul de business, liberalii, contribuabilii. Cred ca acesti oameni se recunosc in ea si Hilde va deveni aparatoarea intereselor lor in Parlamentul/Senatul Romaniei.

Arhitecta si project managerul Hilde are acum un “vis”:  Proiectul Romania – o tara cu un mare potential.

De aceea m-am bucurat ca PNL i-a propus sa candideze la Bucuresti, pentru Senat. Am remarcat ca PNL a propus doar oameni noi aici, nu doar noi, ci si de o valoare incontestabila, comparativ – propunerea PNL este de departe cea mai votabila optiune pentru Senat la Bucuresti: Leon Danaila, Florin Citu si Hilde Brandl. O sustin pe Hilde pentru aceasta campanie, sper si cred ca nu va dezamagi. Mai multe informatii despre Hilde puteti regasi pe www.hilde.ro .

 

De ce prezenta lui Florin Citu in Senat ar fi o treaba buna ?

Florin este unul dintre putinii economisti cu o viziune autentic clasic liberala din Romania, aparent imun la postulate etatiste.

Pe el l-am cunoscut mai putin, insa am constatat din cele publicate de-a lungul timpului de catre fiecare dintre noi, faptul ca impartasim o perspectiva asemanatoare cu privire la diferite aspecte ce tin de economia politica, de finantele publice, de problematicile sociale, de toate cele legate de implicarea statului in viata comunitatii, in general.

Mai multe despre ceea ce gandeste Florin puteti regasi aici https://florincitu.wordpress.com/ .

 

De ce cred in Claudiu Nasui ?

Claudiu este unul dintre pilonii reprezentativi ai gandirii realmente liberale, insa un om care face si lucruri pe aceasta linie, un om de actiune, nu doar un teoretician. Poate ca suprinzator din aceasta perspectiva, dar lui Claudiu i s-a propus sa candideze din partea USR pe listele de la Bucuresti, insa la Camera Deputatilor.

Tanar, scolit in strainatate, finantist cu o perspectiva inspirata de scoala austriaca de economie, adept al libertatii individuale, cu o mare disponibilitate pentru diferite forme de implicare sociala, Claudiu are si toate datele pentru a fi un incoruptibil si un promotor al reformelor autentice, imperios necesare Romaniei.

A activat preponderent in mediul privat, insa in ultimul an a avut oportunitatea sa cunoasca sistemul si din interior. Stiu din proprie experienta cat de mult ajuta dubla perspectiva, iar Romania are nevoie de astfel de oameni in zone de decizie.

Poate va amintiti de platforma de transparenta bugetara Open Budget ( www.openbudget.ro ), realizata de SoLib. Claudiu este presedintele SoLib.

Despre Claudiu puteti gasi mai multe informatii pe LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/claudiu-nasui-cfa-23123221)

 

Concluzionand, evident ca oferta pentru alegeri este perfectibila, insa din datele de pana acum, se pare ca in acest an electoral suporterii pietei libere au mai multe argumente decat in trecut pentru a merge la vot, optiunile pentru 11 decembrie regasindu-se de aceasta data in listele PNL si ale USR. Succes !