Constituția Bunului Simț

Ultimele săptămâni au segmentat o mare parte din populația globului între aceia care practic aprobă și susțin reacțiile factorilor politici vis-à-vis de problematica COVID și cei profund afectați de lipsa de libertate și de impactul economic al deciziilor politicienilor, decizii care pe care le consideră cel puțin exagerate.

Mulți oameni au început să mediteze mai mult la efectele de diferite naturi și pe diverse paliere ale intervenționismului etatist prin deciziile politicienilor, la gradul de libertate individuală și economică de care e normal să avem parte ca cetățeni plătitori de taxe și impozite, la actuala formă a democrației, la rolul statului în diferite contexte. Dezbaterile continuă, iar în lipsa unui punct de sprijin principial la nivel de argumentație, nu vom face decât să ne depărtăm unii de alții, să fim divizați și să permitem implicit și abuzuri.

Orice națiune are nevoie de o busolă, iar punctul de sprijin îl reprezintă principiile generale. O Românie a oamenilor liberi, responsabili și prosperi are nevoie de anumite reguli de bază care să pornească de la un “bun simț popular” – acele reguli (“constituție” și “principii de guvernare”) privitoare la libertate și la una dintre garanțiile acesteia – proprietatea, asupra cărora doar o minoritate ar putea să nu fie de acord. Iar toate reglementările legale (inclusiv Constituția oficială, legile), programele de guvernare și deciziile punctuale care se iau la diferite momente să nu se poată afla vreodată în contradicție cu ele.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/opinii/constitutia-bunului-simt-19346375