Antreprenorul Octavian Badescu se alatura Partidului Miscarea Liberala

Octavian Badescu, unul dintre cei mai activi antreprenori romani din domeniul industriei logistice, a anuntat ca se va alatura unei noi formatiuni politice – Partidul Miscarea Liberala.

In noua sa calitate, Octavian Badescu are ca principal obiectiv structurarea organizatiei Bucuresti a noii formatiuni politice. “Am ales sa ma implic in proiectul Miscarea Liberala din cateva considerente. Pe de-o parte, acest partid este o structura politica noua, care are la baza o viziune de principiu cu care ma identific intr-o proportie cel putin suficienta. Pe de alta parte, fondatorul Miscarii Liberale, domnul Horatiu Buzatu, antreprenor la randul sau, care va candida la primaria Craiovei, este un om de calitate cu care impartasesc valori similare. In plus, eu cred in ideea de echipa. In cadrul legislativ actual, practic vorbind, chiar si pentru cei cu o mentalitate independenta este mai eficient sa contribuie la o mai buna evolutie a societatii romanesti prin intermediul unei structuri politice puternice si coerente”, a spus Octavian Badescu.

“In politica, este nevoie de un stil mai pragmatic, mult mai eficient, de gestionare a problematicilor societatii romanesti. Pe de alta parte, am sesizat ca exista inca, la nivelul multor oameni cu activitate in zona antreprenoriala, a oamenilor de afaceri, a profesionistilor din diferite domenii si nu numai, o perceptie de lipsa de reprezentare integra in politica si administratie”, a explicat Octavian Badescu.

In opinia lui Octavian Badescu, societatea are nevoie de forte proaspete la nivelul implicarii administrativ-politice.”Cred ca a venit timpul ca cei care au demonstrat ca au un impact relevant in economie, care au reusit intr-o cariera in afara politicii, sa incerce sa se implice si in zona administrativ-politica, pentru a armoniza cele doua paliere ale societatii romanesti, dar si pentru a aduce un val de pragmatism si eficienta in aceasta arie care ne impacteaza in mare masura. Totodata, consider ca apropierea alegerilor locale necesita o asumare si un grad de implicare sociala la un nivel mai inalt din partea celor care au disponibilitatea si posibilitatea sa o faca”, a adaugat Octavian Badescu.

Octavian Badescu, in varsta de 40 de ani, s-a remarcat prin proiectele derulate in industrii cu o dinamica ridicata (marketing direct, curierat, cercetare de piata, comert online). In prezent, Badescu este fondator si actionar majoritar in compania de curierat rapid Sameday Courier.

Anul trecut, Octavian Badescu, alaturi de partenerul sau Lucian Baltaru, a listat Sameday Courier pe Bursa de Valori Bucuresti si, astfel, compania devine prima firma de curierat locala listata pe Bursa si prima companie romaneasca listata pe plaftforma AeRO a BVB.

Partidul Miscarea Liberala propune un nou proiect politic, avand la baza reducerea rolului statului È‹n economie si in societate, concomitent cu extinderea libertatii si responsabilitatii individuale. De asemenea, Partidul Miscarea Liberala militeaza pentru un stat cu un aparat administrativ mai mic, dar mai puternic, capabil sa-si asume si sa îndeplineasca mai bine functiile sale esentiale.