Lokko: Un antreprenor roman lanseaza o aplicatie inovatoare in domeniul curieratului

Antreprenorul roman Octavian Badescu a lansat Lokko, prima aplicatie de curierat din Sud-Estul Europei, care se bazeaza pe crowdsourcing si care asigura livrarea in ziua efectuarii comenzii, eliminand o serie de costuri indirecte, relateaza Business24.

Deocamdata, aplicatia este disponibila intr-o versiune pe care antreprenorul a numit-o “beta”, urmand sa aiba loc “actualizari permanente”. Solutia este compatibila cu sistemele de operare iOS si Android, si in curand va putea fi rulata si pe PC. Lokko poate fi descarcata gratuit din AppStore si Google Play incepand cu 31 martie.

“Inovatiile, creativitatea, pozitionarea si diferentierea sunt puncte centrale in proiectele dezvoltate, intrucat altfel nu rezisti pe piata ca start-up, nu evoluezi”, considera Octavian Badescu, managerul care a renuntat anul trecut la conducerea PrioriPost.

Cum v-a venit ideea de a dezvolta solutia Lokko?

Inovatia permanenta a fost o caracteristica a tuturor proiectelor in care m-am implicat. Sa nu uitam ca “Alo Curier” a fost prima companie de curierat din Romania care a introdus serviciul de livrare intr-o ora.

“Retailplus Eastern Europe” se baza pe un sistem IT foarte complex, unic si avangardist in urma cu 5-6 ani, permitand colectarea de date din piata din toata Europa de Sud-Est si livrarea de informatii relevante si verificate, insotite de fotografii in decurs de o zi. Din punct de vedere operational, organizarea era axata in principal pe costuri variabile, aspect mai putin intalnit in Romania, model care a fost implementat, de altfel, si la Sameday Courier.

Continuarea materialului – in Business24.